L'advocada Rosario Porto, acusada de la mort de la seva filla Asunta en el marc d'un suposat pla orquestrat amb el seu exmarit, Alfonso Basterra, va sostenir ahir durant el judici que ella no va matar la nena i va afirmar: "jo estimava la meva filla i no li anava a fer mal".

L'acusada va contestar a la lletrada Belén Hospido, que s'ocupa de la defensa del seu exmarit, Alfonso Basterra, que Alfonso i Asunta tenien una bona relació.

"Si en algun moment discutíem per alguna cosa, és perquè tots dos volíem tenir més la nena".

També va apuntar que el dia de la mort de la nena, el 21 de setembre del 2013, no va dir a Alfonso que havia anat a la casa de Teo, i tampoc no ho va fer en les jornades posteriors.

Només li va explicar que "acabava d'arribar" i que no hi havia la nena, i, més tard, en el judici, davant les qüestions del penalista que l'assisteix, José Luis Gutiérrez Aranguren, Porto va afirmar que ella no va matar la nena.

Així mateix, va manifestar que mai ningú li va comentar que la nena semblés anar com drogada i va assegurar que si anava freqüentment a activitats extraescolars, no era perquè els molestés la nena, sinó perquè la seva filla adoptada tenia "altes capacitats" i ella, Rosario, com a "néta de mestra", ho considerava part d'una "formació integral".