L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, va declarar ahir durant dues hores davant la Fiscalia Anticorrupció i va aportar "documents i proves" per desmentir les irregularitats econòmiques i administratives de les quals el va acusar l'exprimera tinent d'alcalde Marta Camps.

"Venia amb la consciència tranquil·la i me'n vaig amb la consciència tranquil·la", va assegurar després de la seva declaració a la Ciutat de la Justícia de l'Hospitalet.

Ros va donar explicacions sobre les acusacions de la seva exmà dreta sobre el cobrament de dietes dobles com a alcalde i parlamentari, així com d'un suposat tracte de favor cap a la concessionària d'una discoteca, que hauria deixat de pagar uns 300.000 euros després de renegociar el deute amb el consistori. "Aquí no hi ha cap perdó de deute i, evidentment, tot això correspon a la justícia que ho estudiï", va remarcar Ros, que va rebutjar donar detalls sobre les preguntes que li va fer el fiscal Anticorrupció Fernando Maldonado.

L'advocat de l'alcalde, Francesc Sapena, va assegurar que entre la documentació aportada per Ros hi ha "proves importants" que permetran aclarir el que ha passat al consistori lleidatà.

"Naturalment han preguntat per tot, i naturalment s'ha pogut aportar una sèrie de proves que demostrarien si és veritat el que es diu en la denúncia o si per contra hi ha un error", va remarcar Sapena.

En mans de la Fiscalia

Ros va declarar en qualitat d'investigat, i ara està en mans de la Fiscalia Anticorrupció decidir si el cas s'arxiva o si el porta al jutjat. La investigació que afecta l'Ajuntament de Lleida té l'origen en l'enfrontament de l'alcalde amb la que va ser la seva mà dreta.

El mes de febrer, l'extinent d'alcalde va acusar en roda de premsa el líder socialista d'irregularitats al capdavant del consistori després que aquest la destituís de forma fulminant de tots els càrrecs. Ros va negar l'existència de les esmentades irregularitats i va titllar les acusacions de Camps d'"injurioses i calumnioses", motiu pel qual la va denunciar als jutjats.

No obstant això, l'abril la Fiscalia va arxivar la denúncia al·legant que en les seves declaracions Camps no va atribuir la comissió de delictes a Ros. A banda dels cobraments de dietes per doble partida i el cas de la discoteca, Camps també va acusar Ros de gastar 36.000 euros en corbates i fulards per regalar, d'espiar-la i linxar-la políticament i de pressionar els funcionaris, entre d'altres.