La família d'Andrea Lago, la menor de 12 anys els pares de la qual demanen la seva mort digna, ha presentat al jutjat de primera instància de Santiago de Compostel·la una "sol·licitud de suspensió" del tractament mèdic que manté viva la petita, davant l'"absoluta irreversibilitat" de la seva malaltia.

"La vida d'Andrea durant tots aquests anys no ha estat gens fàcil i considerem que amb aquesta mesura el seu futur pot ser una mica més dolç i fàcil", va explicar l'advocat de la família, Sergio Campos, que va afegir: "la raó ens assisteix i la llei està de part nostra".

Per al lletrat, la diferència de criteri entre la família, que té el suport del Comitè d'ètica assistencial adscrit a la gerència de l'àrea sanitària de Santiago, i l'equip mèdic pediàtric que atén Andrea en el Complex Hospitalari Universitari de Santiago (CHUS) l'haurà de resoldre la justícia.

"En aquest moment és millor deixar la qüestió controvertida en mans del magistrat de primera instància, a qui respectem perquè sabem de la seva independència i la seva honestedat. Per això la família respectarà la decisió que adopti", va manifestar Campos.