La Fiscalia Anticorrupció ha donat suport a l'admissió a tràmit de les recusacions per evitar que els magistrats de l'Audiència Nacional Enrique López i Concepció Espejel jutgin el cas dels papers de Bárcenas sobre la suposada caixa B del PP per afinitat amb el partit.

El fiscal del cas, Antonio Romeral, reprodueix els arguments que les fiscals Concha Sabadell i Concha Nicolás van esgrimir al seu dia per donar el vistiplau a l'admissió a tràmit de les recusacions formulades contra aquests mateixos magistrats per evitar que jutgin també el cas Gürtel.

Romeral creu que procedeix l'admissió a tràmit de les recusacions, perquè, si bé "no apareixen acreditats" l'interès personal i directe en la causa de tots dos magistrats, "tampoc no es pot afirmar que resultin totalment irracionals els dubtes albergats pels recusants", en aquest cas l'Associació d'Advocats Demòcrates per Europa, Observatori Desc, IU i PSOE.

Sobre López, recorda que la recusació es basa en el supòsit vincle de López amb el PP per la seva participació en cursos impartits a FAES, finançada pel partit, i en actes del mateix partit, així com en la publicació d'articles que consideren elogiosos o afins a la seva ideologia.

D'Espejel, recorda que les acusacions al·leguen la seva afinitat amb el PP basant-se en el discurs de la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, quan era presidenta de Castella-la Manxa, amb motiu de la imposició a la magistrada de la Gran Creu de San Raimundo de Peñafuerte.