L'autor del tiroteig en què van morir nou persones en un centre universitari d'Oregon (Estats Units) i que va perdre la vida en un enfrontament amb la policia, va comprar 13 armes de manera legal, de les quals en va fer servir sis al succés.

L'assaltant, identificat com Chris Harper Mercer, de 26 anys, i descrit com un jove reservat, va assassinar a trets un total de nou persones i va ferir-ne set més, dues de les quals es troben en estat crític. Sis de les armes van ser trobades al campus universitari i 7 més van ser localitzades pels investigadors al seu domicili, que, segons el diari local The Oregonian, compartia amb la seva mare. Fonts policials van assenyalar que l'atacant duia almenys un rifle, cinc carregadors i una armilla antibales quan va irrompre al centre educatiu.

Harper-Mercer va demanar a les víctimes que declaressin quin era la seva religió abans de disparar, segons les primeres dades de la investigació. L'assaltant, de pare caucàsic i mare afroamericana i nascut al Regne Unit, s'havia traslladat a Oregon des de Torrance, a la veïna Califòrnia. La CBS va entrevistar un veí del sospitós, qui el va descriure com "poc amigable", en detallar que freqüentment a les nits "s'asseia ell sol al balcó de casa enmig de la foscor i es quedava allà durant hores".