El líder de Catalunya Sí que es pot, Lluís Rabell, va afirmar ahir que el PP "agitarà l'amenaça separatista" i farà de l'"anticatalanisme un fons de comerç de vots" per obtenir rèdits electorals en els comicis generals del 20 de desembre. Els onze nous diputats de Catalunya Sí que es Pot van celebrar ahir la seva primera reunió al Parlament, en el que per a la majoria d'ells ha constituït la seva estrena a la cambra catalana.

Després de la reunió, i preguntat per l'anunci del president del govern, Mariano Rajoy, que les eleccions generals se celebraran el 20 de desembre, Rabell va pronosticar que el "destí de Catalunya tindrà un pes excepcional" en aquests comicis.

En aquest context, Rabell va opinar que el govern i el PP "agitaran l'amenaça de la separació" de Catalunya per intentar no perdre les eleccions. Davant d'aquesta situació, Rabell va assegurar que el seu grup treballarà per crear les condicions que facilitin un "canvi" en les majories a escala estatal: "Tots guanyaríem, si cau la majoria del PP".