Almenys 12 persones han mort des de dissabte a la nit a la Costa Blava, sud-est de França, a causa de les inundacions causades per les fortes tempestes, han informat fonts oficials citades avui pels mitjans.

El president francès, François Hollande, ha expressat la "solidaritat de la nació als familiars i cercles pròxims de les víctimes de les inundacions als Alps Marítims", segons ha escrit al seu compte de Twitter.

El primer ministre gal, Manuel Valls, ha manifestat, per la seva part, per la mateixa xarxa social la seva "profunda emoció davant les terribles conseqüències de les condicions meteorològiques", i ha anunciat la "mobilització total de l'Estat" en suport a les famílies de les víctimes.

Els aiguats han inundat carrers de Niça i Cannes, al oest a la ciutat de Mandelieu-la-Napoule, han mort cinc persones, segons han declarat avui les autoritats regionals dels Alps Marítims.

Tres persones més han perdut la vida prop de Cannes quan viatjaven en cotxe per un túnel inundat, tres més s'han ofegat en una llar d'avis a prop d'Antibes i una quarta prop d'un Pàrquing a la mateixa ciutat francesa.