El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, i el número dos del partit, Íñigo Errejón, fan autocrítica en una carta en què assumeixen la "relliscada" en les eleccions catalanes i asseguren que Podemos, nom amb el qual aniran a les generals, va néixer a "l'adversitat i creixerà en ella".

En una carta signada pels dos dirigents, difosa a través de Twitter, expliquen que el resultat obtingut a Catalunya "no és satisfactori, ni es correspon amb l'esforç i compromís" de la formació, de manera que expressen el seu desig d '"assumir aquesta ensopegada, retre comptes i compartir una breu valoració" per encarar el repte de les properes eleccions generals. "Podem serà el nom i eix articulador de la candidatura del canvi per a les eleccions generals", assenyalen els líders d'aquesta formació, que reconeixen que va ser "difícil" el nom que van triar per a la candidatura a Catalunya (Catalunya Sí Que És Pot).

En aquest sentit, Iglesias i Errejón expressen la seva convicció que "molta gent que està esperant a les generals per votar 'Podem'" no els van trobar diumenge passat "entre les paperetes dels col·legis electorals".