El president del Govern, Mariano Rajoy, va advertir ahr davant les eleccions generals del 20 de desembre dels polítics "amateurs", d'un líder del PSOE "radicalitzat" i d'hipotètiques coalicions que tornarien a Espanya a la crisi davant de la recuperació que garanteix el PP.

Rajoy va llançar aquestes advertències en la seva intervenció en un acte del PP a València, que és el primer que presideix com a president del partit des que dijous passat va anunciar que convocarà els comicis generals per al pròxim 20 de desembre.

Davant d'aquest repte, va subratllar que els votants tenen dues opcions, "recuperar-se o tornar a la crisi", i que només el PP garanteix la primera d'elles.

El cap de l'Executiu va posar com a aval del PP davant la cita electoral la gestió realitzada aquesta legislatura i va recalcar que cal seguir per aquest camí davant de les "genialitats, ocurrències i frivolitats" que està convençut que s'escoltaran en els propers mesos.

El president va alertar que davant les eleccions hi ha polítics "amateurs", que va precisar que són "gent sense experiència, que no ha estat ni regidor" quan creu que en l'etapa que afronta Espanya cal "faixar-se amb determinació".

Veu risc també en possibles coalicions que es poguessin formar per apartar el PP del poder com va dir que havia passat després de les eleccions municipals i autonòmiques del passat mes de maig.

Uns acords dels que va responsabilitzar directament al secretari general del PSOE, Pedro Sanchez, a qui veu com un "radicalitzat líder", "pres de les seves ansietats" i que va arribar a pactar amb radicals com la CUP per evitar governs del PP a municipis catalans.

Rajoy va destacar la gestió realitzada durant tota la legislatura, amb especial atenció en l'àmbit econòmic.