El president de Síria, Baixar al-Assad, va afirmar ahir que la nova aliança formada entre Rússia, l'Iran, Síria i l'Iraq per combatre a l'Estat Islàmic (EI) ha de "tenir èxit" si no es vol que tota la regió quedi "destruïda" per el terrorisme.

Al-Assad es va expressar així en una entrevista amb la televisió pública iraniana, en la primera ocasió en què el mandatari sirià s'expressava públicament després de l'inici dels bombardejos russos en territori sirià contra els enemics del seu règim.

"Ha de triomfar. Altrament tota la regió, no només un o dos països, seran destruïts. Tinc total confiança en que serà així", va afirmar Al-Assad, abans de subratllar que el suport extern que en l'actualitat tenen els grups terroristes que operen a Síria i l'Iraq farà sens dubte que el triomf d'aquesta coalició "sigui molt costós".

En la llarga entrevista, el president sirià va acusar els països occidentals liderats per EUA que també estan bombardejant Síria que si veritablement volen combatre el terrorisme de manera "seriosa i autèntica", el mínim que han de fer és "acabar amb el suport" que els donen.

Al-Assad va apuntar que els països que han iniciat aquesta nova aliança contra el terrorisme a la regió tenen "visió i experiència" i tots ho han patit. "L'Iran i Rússia han patit diferents tipus de terrorisme. Quan aquests països s'uneixen i lluiten contra ell amb militars i col·laboren en àrees de seguretat i informació, aquesta coalició, sens dubte, aconseguirà resultats reals en el terreny, particularment perquè també tenen el suport internacional de països que no tenen una implicació directa en aquesta crisi", va afegir.