La Fiscalia i la Generalitat demanen penes de dos anys i mig de presó per a Laura G., la sindicalista de CGT que va estar 23 dies en presó preventiva per una crema simbòlica de bitllets davant la Borsa de Barcelona en la vaga general de març del 2012, i per a una altra activista que també va participar en l'acció.

Al jutjat penal número 26 de Barcelona s'iniciarà demà el judici contra les dues sindicalistes a qui la Fiscalia acusa dels delictes de desordres públics i danys amb incendi, i que alhora demana que es declari la CGT responsable civil subsidiària dels danys que el foc va causar a l'edifici de la Borsa. La mateixa pena per a les dues sindicalistes demana la Generalitat, que exerceix l'acusació popular en la causa, com en la resta de casos de vaguistes que van ser detinguts per la seva presumpta relació amb incidents relacionats amb l'aturada del 29-M.

En el seu escrit d'acusació, el ministeri públic sosté que les sindicalistes, que es trobaven en una manifestació amb 300 persones davant la Borsa de Barcelona, van provocar el foc "aprofitant la multitud", juntament amb altres persones no identificades, amb la intenció d'"atemptar contra la pau pública".

Les processades, precisa la Fiscalia, van llançar pedres contra els vidres de l'edifici i van col·locar una capsa de cartró que contenia papers i escombraries a les portes de l'entrada a la Borsa, a la qual van calar foc després de ruixar-la amb colònia, "i que va ocasionar el desallotjament de l'immoble pel fum generat". L'acusació pública afegeix que el foc va ser sufocat amb els mateixos extintors de l'edifici, però que va arribar a provocar uns danys valorats en 9.882 euros, quantitat que les sindicalistes ja han lliurat al jutjat amb el propòsit de beneficiar-se de l'atenuant de reparació en cas d'una eventual condemna.