El Pentàgon va explicar que l'atac a l'hospital de Metges Sense Fronteres (MSF) a Kunduz (Afganistan), que dissabte va matar almenys 22 persones, va ser sol·licitat pels seus aliats afganesos en rebre foc enemic. El comandant de les forces nord-americanes a l'Afganistan, el general John Campbell, va assegurar que l'atac va ser ordenat per les forces afganeses i que les normes per operar al país amb els seus aliats de Kabul no canviaran fins que no finalitzi la investigació de l'atac contra l'hospital.

El govern dels Estats Units va prometre una "investigació completa" per aclarir el que va passar a la ciutat afganesa de Kunduz. A més de dotze membres de MSF i deu pacients morts, el bombardeig va causar 37 ferits, 16 d'ells pacients, i 19 membres de MSF, dels quals cinc es troben en estat crític.

Campbell va aclarir que l'atac va ser realitzat per un avió de combat AC-130 i MSF va qualificar l'acció de "crim de guerra". "Si es van cometre errors, els reconeixerem, es farà pagar als responsable i prendrem mesures perquè no es produeixin errors. Esperarem els resultats de la investigació i els divulgarem", va explicar.

Calma a Kunduz

Les tropes afganeses van recuperar completament el control de Kunduz, entre denúncies d'haver comès abusos contra civils. El portaveu del ministeri de Defensa afganès, el general Dawlat Waziri, va assenyalar que la situació en aquesta ciutat és "bona" i que està completament sota control del govern.

El president dels Estats Units, Barack Obama, està considerant no retirar-se de l'Afganistan el 2017 i mantenir 5.000 soldats en aquest país, va assegurar el diari The Washington Post, que cita com a font alts funcionaris del govern nord-americà.