El sumari del cas Innova reuneix 14 peces separades i 8.000 folis

06.10.2015 | 00:00

El sumari del cas Innova, que investiga la presumpta trama de corrupció en el grup d'empreses municipals Innova de Reus, puja a catorze peces separades, 8.000 folis i 5.000 més d'annexos documentals, segons un acte de l'instructor.
 En un acte del 30 de setembre, el jutge denega la petició d'arxivament, fonamentat sobretot en els gairebé tres anys de secret de sumari, de l'exregidor Daniel Pi (ICV).
El jutge denega la petició i retreu que no tingui en compte la complexitat del sumari, amb "més de 8.000 folis, amb 5.000 més d'annex de documental i gairebé 30 imputats". "La instrucció està viva i s'ha mantingut el secret perquè la causa ha seguit alimentant-se de documents i de manifestacions realitzades per testimonis i altres imputats", rebat el jutge. El magistrat diu que "és tan sensible la informació obtinguda" que seria "anormal" aixecar el secret "comprometre el bon fi de la causa abans que es culmini l'anàlisi de tota la documentació".
Tots els regidors de l'equip de govern tripartit entre el 2003-2007, encapçalat pel socialista Lluís Miquel Pérez, estan imputats en la peça separada número 1, que investiga l'aval de tres milions d'euros donat per Innova a l'empresa mixta Shirota. El jutge investiga com es va fundar i liquidar Shirota, participada al 48% per l'empresa Morella Nuts, el 40% per Innova i la resta repartida entre diversos ens públics. Innova -al consell d'administració del qual hi ha tots els grups municipals- va avalar Shirota en un crèdit de 3 milions d'euros que l'empresa no va poder tornar i ara paga l'Ajuntament de Reus.
Malgrat aprovar un pla de viabilitat, finalment l'equip de govern (CiU-PP) següent va decidir abandonar l'empresa, que va entrar en concurs de creditors i el jutjat mercantil 1 de Tarragona la va subhastar per 32.000 euros, malgrat estar valorada en gairebé 900.000.
El jutge qualifica d'"imprudents" les al·legacions de la defensa perquè "es parla que aquesta és una causa general contra polítics".
Però, "d'altra banda, s'insta aquest instructor que havent-hi "un fet cert i uns partícips confessos es dicti la resolució oportuna", sense que s'aportin dades que el sustentin.

No atempta a l'honor
També rebat que la imputació de Daniel Pi atempti "al seu honor, a la seva dignitat i a la seva pròpia imatge" i "que està sent víctima de comentaris periodístics i ignominiosos que afecten la seva activitat professional", evitables "si no es mantingués" el secret.
Aquestes al·legacions "no poden ser donades per bones perquè ni tan sols s'adjunta suport documental (o d'un altre tipus) que acrediti cap perjudici" i manté que "hi ha prou indicis per mantenir la imputació".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema