El primer repartiment de refugiats a la Unió Europea (UE) es farà divendres, amb la transferència d'eritreus des d'Itàlia a Suècia. Fonts comunitàries van explicar que hi haurà una "missió" a Itàlia divendres, primer a Roma, des d'on un avió portarà els primers refugiats a Suècia. Es tracta d'uns 20 refugiats que seran traslladats en aquest primer repartiment.

Les fonts comunitàries van informar també que divendres a Roma el comissari europeu de Migració, Interior i Ciutadania, Dimitris Avramopoulos, i els ministres d'Afers Exteriors i Europeus i d'Immigració i Asil de Luxemburg, Jean Asselborn, i d'Interior d'Itàlia, Angelino Alfano, celebraran una conferència de premsa.

També van explicar que visitaran l'illa italiana de Lampedusa, on s'instal·larà un centre d'identificació i de registre de refugiats i migrants. Aquest primer repartiment es produeix després que la UE decidís en una primera fase la reubicació de 40.000 refugiats arribats a Grècia i Itàlia.

Continua la tensió

D'altra banda, Turquia va denunciar la segona violació en tres dies del seu espai aeri per part de caces bombarders russos, unes accions que l'OTAN dubta que siguin accidentals i que Ankara va advertir que poden trencar les bones relacions amb Moscou. "Les nostres bones relacions amb Rússia són òbvies. Però ells podrien perdre. Si Rússia perd Turquia, hi perdria molt", va advetir el president turc, Recep Tayyip Erdogan.