El cap d3el govern, Mariano Rajoy, va evitar polemitzar amb el president honorífic del seu partit, José María Aznar, i el seu avís que la formació Ciutadans li pot prendre electorat, si bé va recordar que el PP ha guanyat dues eleccions d'àmbit estatal -europees i municipals- des de les darreres eleccions generals.

Rajoy va respondre que no tenia intenció de polemitzar amb Aznar durant el col·loqui organitzat pel Foro ABC-Deloitte, on va ser preguntat per les advertències de l'expresident del govern, que va alertar després de les eleccions catalanes del risc que Ciutadans desbanqui el PP i li prengui la primacia del centredreta.

"No polemitzaré amb Aznar, jo al que he de dedicar-me és a convèncer els espanyols que és bo que el PP continuï al govern", va sentenciar Rajoy, que davant la insistència dels informadors es va declarar "inassequible al desànim" i a no donar cap altra resposta sobre aquest assumpte. Va insistir que la seva funció és explicar als espanyols per què el millor per a Espanya és que el PP continuï al govern, i va defensar la tasca de l'Executiu i del Partit Popular.

Amb tot, i sense esmentar Aznar, el president del govern espanyol va voler destacar en el seu discurs inicial les victòries electorals que ha aconseguit el Partit Popular. En aquest sentit, va recordar que ha guanyat dues eleccions d'àmbit estatal en un escenari difícil i va assegurar que és el "gran partit de les classes mitjanes espanyoles", sense al·ludir tampoc directament Ciutadans, que es va erigir com el segon partit més votat a les eleccions del 27 de setembre al Parlament de Catalunya.

Un argument en què va insistir durant el col·loqui en defensar que el PP és un partit de govern, no un "invent" d'abans-d'ahir, sinó amb representació a tot Espanya, i després va subratllar que en "qualsevol poble" hi ha algú enarborant la bandera dels populars.

Finalment, el cap de l'executiu espanyol va tornar a posar l'accent en el fet que el PP ha guanyat les eleccions municipals i que és la força política amb més regidors al conjunt de l'estat. "Dels altres s'hauran d'ocupar ells", va concloure després de ser preguntat per Ciutadans.