El primer ministre britànic, David Cameron, va prometre ahir "acabar la feina" que va començar el 2010 en la seva segona i última legislatura, i va afermar el Partit Conservador al centre polític amb propostes d'igualtat i justícia social.

En un aplaudit discurs al congrés anual de la formació a Man-chester, Cameron va cridar els militants a construir "una Gran Bretanya més gran" i a consolidar la formació que lidera des del 2005 com "el partit de la gent treballadora".

Durant més d'una hora, Cameron va desgranar les prioritats per als propers cinc anys, en els quals vol promoure "una reforma social", i va llançar diversos atacs contra el rival Partit Laborista, del qual va dir que "farà malbé els pobres" amb el seu pla econòmic socialista. Sobre el nou líder laborista, el socialdemòcrata Jeremy Corbyn, va dir: "no podem deixar que aquest home infligeixi sobre aquest país que estimem la seva ideologia contra la seguretat nacional, simpatitzant dels terroristes i d'odi cap al Regne Unit".

En el seu intent d'ocupar el centre polític, Cameron, que va guanyar per majoria absoluta les eleccions del 7 de maig, va proposar dedicar el seu segon mandat a "eradicar la pobresa", promoure la igualtat, millorar l'educació, construir més habitatge i combatre "l'ombra de l'extremisme".

Després de reconèixer que hi ha poca mobilitat social al país, va recordar que el seu partit creu "en la igualtat d'oportunitats", però no en la "igualtat de resultats", de manera que promourà eliminar la discriminació laboral.

El líder "tory" va subratllar que el Regne Unit necessita "una societat més forta" a més d'"una economia més forta", que en la seva opinió el seu govern ha contribuït a crear amb el seu programa de retallada de la despesa pública i flexibilització de l'ocupació.