El candidat d'IU al Govern, Alberto Garzón, va atribuir ahir tota la responsabilitat a Podem del fracàs de les negociacions entre totes dues formacions per arribar a un acord de cara a les eleccions generals del proper mes de desembre, les expectatives del qual s'havien vist frustrades hores abans. Un pacte que, per altra banda, el líder de Podem, Pablo Iglesias, mai no hauria considerat.

El mateix Iglesias va ser contundent ahir en aquest sentit, i va reconèixer que el diàleg s'havia intensificat les últimes setmanes amb l'únic objectiu d'atreure Garzón a les seves files, i mai de buscar una aliança electoral amb IU. "Mai no hi va haver converses amb IU com a tal", va afirmar Iglesias després d'insistir, una vegada més, que Garzón "sumaria més" amb Podem que seguint un altre camí.

Per la seva banda, Garzón sostenia ahir una versió contrària, i parlava d'una ruptura "unilateral", després d'assegurar que el seu "fitxatge" no ha estat damunt de la taula. Segons Garzón, si hagués volgut canviar de partit ja ho hauria fet mesos enrere, perquè ja se li va plantejar fa temps. Defensa que en les negociacions IU mai no ha posat línies vermelles.