Un total de 452 immigrants van ser rescatats ahir en quatre operacions de salvament diferents davant de les costes de Líbia, segons va informar la Guàrdia Costanera italiana en un comunicat. Els guardacostes van remarcar el rescat de 80 persones, ja que moltes d'elles es trobaven a l'aigua i romanien agafades al casc de l'embarcació en la qual viatjaven.

"Els immigrants recuperats han assenyalat que estan tots i no consten víctimes ni desapareguts", va informar la Guàrdia Costanera, que tot i això va supervisar la zona a la recerca d'eventuals nàufrags. Pel que fa a les altres tres operacions, la nau Aviere de la Marina Militar italiana va prestar auxili a una pastera en la qual viatjaven 129 immigrants, mentre que la unitat militar alemanya Holstein va assistir dues embarcacions, i va salvar 243 persones. Per la seva banda, el vaixell alemany, que forma part de la missió comunitària Eunavfor Med, va acollir a bord els immigrants socorreguts per la nau Aviere. Les operacions van ser coordinades des de la Central Operativa de la Guàrdia Costanera, al ministeri d'Infraestructures i Transports d'Itàlia, a Roma.

Itàlia continua rebent un elevat flux d'immigració que no ha cessat en els últims dies i que ha saturat el sistema d'acollida del país, pont natural entre Àfrica i Europa.