El jutge de Madrid Antonio Serrano-Arnal va imputar ahir una nova persona en la causa oberta per presumpte frau contra Rodrigo Rato, a qui s'investiga l'origen dels ingressos i la fortuna que va acumular l'exvicepresident del govern. La decisió del jutge es va produir després d'interrogar el testimoni en qüestió, la identitat del qual no ha transcendit, de manera que ara ja són deu el nombre d'imputats.

Així ho van informar fonts jurídiques al final de l'interrogatori de vuit dels setze testimonis convocats entre ahir i avui, entre els quals figuren antics i actuals empleats de Bankia i de les empreses de publicitat Zenith i Publicis, que suposadament van pagar comissions a un testaferro de Rato per intercedir en l'adjudicació de la campanya de la seva sortida a borsa.

Entre altres, ahir van declarar l'exdirectora de Comunicació de l'entitat que va presidir Rato, Pilar Trucios; i tres empleats més del banc, cap dels quals és el nou imputat. De fet, no se n'ha donat a conèixer la identitat. També va declarar l'apoderada de Terrenos de Alcobendas, empresa dedicada al lloguer de béns immobiliaris per compte propi i gestió i administració de la propietat immobiliària i presidida pel gerent i presumpte testaferro Miguel Ángel Montero.

Dimarts havia comparegut el mateix Rodrigo Rato, a qui es va deixar en llibertat, tot i que se li va retirar el passaport i haurà de comparèixer mensualment davant del jutge. Rato va insistir ahir que ell és la persona "més interessada" en l'aclariment dels fets, per la qual cosa remitirà informes pericials al jutge que constaten "de forma fefaent" que tots els béns que ha tingut a l'estranger "tenen origen familiar", i han estat declarats "voluntàriament" a la hisenda pública espanyola. També va assegurar que no disposa de més béns fora d'Espanya sense declarar.