El maquinista del tren Alvia, únic imputat per l'accident a Compostel·la del 2013

El jutge acusa Francisco José Garzón de 80 delictes d'homicidi per imprudència professional greu

08.10.2015 | 00:00

El jutge Andrés Lago ha donat per tancada la instrucció del cas de l'accident d'un tren Alvia, a Compostel·la, el 24 de juliol del 2013, i l'únic imputat és el maquinista, Francisco José Garzón Amo, per un presumpte delicte d'homicidi per una imprudència professional greu.
Segons fonts judicials, s'especifiquen 80 delictes d'homicidi, corresponents a les morts, i 144 de lesions, i la resolució situa com a causa l'excés de velocitat, independentment que la seguretat pogués ser millor, cosa que no es considera objecte de depuració penal.
El cas conclou aquesta fase, després d'exonerar membres del consell d'administració d'Adif i diferents responsables de la seguretat en la circulació.
En la resolució judicial, divulgada pel Tribunal Superior de Xustiza de Galícia (TSXG), el magistrat Lago sol·licita al ministeri Fiscal i a les acusacions particulars personades que en el termini de deu dies formulin escrit d'acusació -sol·licitant l'obertura de judici- o el sobreseïment de la causa.
Sobre la petició feta per les parts de realitzar noves diligències, el jutge considera que no n'hi ha necessitat per poder celebrar el judici, i això sense perjudici, en tot cas, del dret de les parts a reproduir tal petició davant l'òrgan d'enjudiciament si ho estimen necessari per a la seva defensa.
El magistrat recorda que dos dels perits judicials descarten en la gènesi de l'accident cap altra causa del sinistre que l'excés de velocitat amb què el tren va entrar en el revolt de Grandeira.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema