Asunta Basterra, la nena trobada morta el 22 de setembre del 2013 en una pista forestal a prop de la Corunya, s'hauria queixat en diverses ocasions de la "pols blanca" que presumptament li haurien estat subministrant com a medicament els seus pares, segons van declarar ahir diversos testimonis en el judici que s'està celebrant aquests dies per la violenta mort de la nena.

La setena sessió del judici es va centrar en la medicació que la nena hauria rebut per part dels seus pares i de la qual ella mateixa desconfiava. Ho van explicar ahir durant la vista oral del judici diverses professores de l'escola de música d'Asunta Basterra, que durant aquell estiu van veure la nena "somnolenta" i "descoordinada", i van assegurar que això no era habitual en una nena "excel·lent" i desperta, com era la filla de Rosario Porto i Alfonso Basterra, que són els únics acusats d'aquest crim i que estan empresonats des de fa dos anys.

Responsables de l'escola de música Play, de Santiago, on Asunta rebia classes de diferents instruments, van declarar ahir que la nena els va explicar, dos mesos abans de morir, que va prendre "una pols blanca". En concret, la directora del centre va relatar un episodi succeït el 22 de juliol del 2013, un dia que Asunta es trobava malament. Quan se li va preguntar què li passava, la nena va respondre que no ho sabia, però que havia pres una "pols blanca". La nena havia explicat que li havia receptat una metgessa amiga de la seva mare.