Regió 7

El TC paralitza el Codi de Consum i la reforma de la Llei catalana de comerç

08.10.2015 | 00:00

El Tribunal Constitucional va admetre ahir els recursos d'inconstitucionalitat del govern central contra el Codi de Consum de Catalunya i el decret llei que va reformar la llei de Comerç. Les normes queden suspeses fins que el TC resolgui sobre el fons de l'assumpte en menys de cinc mesos.
El Codi de Consum va ser aprovat pel Parlament per incloure mesures contra "la pobresa energètica" i protecció de les persones que han contractat crèdits i préstecs hipotecaris. Va ser impulsat per suplir un decret que prèviament havia estat suspès pel TC i incloïa garanties addicionals per als ciutadans que contracten crèdits o préstecs hipotecaris, a fi d'evitar clàusules abusives.
La llei del Comerç, el Govern central la va impugnar en considerar que entra en conflicte amb la normativa europea en prohibir l'establiment d'equipaments comercials fora de zones urbanes.
Segons el parer de l'Executiu, la norma impedeix que existeixin establiments fora de la trama urbana consolidada, vulnerant la Llei d'Ordenació del Comerç Minorista i a la Llei de Lliure Accés a les Activitats de Serveis.
La Generalitat va interpretar com una mostra d'"hostilitat" del Govern central la suspensió del recurs presentat per l'Executiu espanyol, i va avançar que sol·licitarà al TC que "s'aixequi la suspensió". "Un cop més, es posa de manifest que els paràmetres de la societat solidària que perseguim els catalans no tenen res a veure amb la lectura restrictiva i insolidària de la Constitució que defensa el govern central", va assegurar el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Boira i mínimes entre els 8 i els 13 graus durant aquest divendres

Les màximes es mouran entre els 18 i els 23 graus a les hores centrals del dia

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

El nombre de demandes es manté al Berguedà i augmenta lleugerament a l'Anoia

Les demandes de dissolució matrimonial al Bages i al Moianès disminueixen un 8,5%

Les xifres es mantenen a l´Anoia i augmenten un 15% al Berguedà

Rajoy no és investit en primera votació en votar ´no´ la meitat de diputats

El candidat del PP no ha aconseguit la confiança suficient de la cambra en haver sumat almenys 176...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema