Una persona va morir ahir i una altra va resultar ferida en un tiroteig al campus de la Universitat del Sud de Texas (TSU), a prop de Houston, de manera que les autoritats van bloquejar l'accés al centre educatiu.

La policia de Houston va informar a través del seu compte oficial a la xarxa social d'Internet Twitter que dues persones van rebre trets i una d'elles va morir en un complex d'apartaments a prop del campus de TSU, i "un possible sospitós està detingut".

Tot i que la policia local va informar que "un possible sospitós està detingut", la universitat va publicar un comunicat a la seva pàgina web en el qual indicava que el responsable de l'assalt "continua encara a la fuga".

El succés va tenir lloc poques hores després d'un altre tiroteig en un campus, el de la Universitat del Nord d'Arizona, que va deixar també un mort i tres ferits més, i el mateix dia en què el president dels Estats Units, Barack Obama, s'havia de reunir amb les víctimes del tiroteig de la setmana passada en un altre centre educatiu d'Oregon, on van morir un total de 10 persones.

A més a més, és el segon tiroteig en menys d'una setmana al mateix complex d'edificis del campus de la universitat de Texas, on una persona ja va resultar ferida dimarts passat.

Al setembre també hi va haver un altre tiroteig en el mateix complex d'edificis, on dues persones van resultar ferides i un jove va ser detingut com a presumpte autor dels fets.

En un comunicat, la universitat va explicar ahir que havia ordenat a "tot el personal que romangui a les seves oficines i als estudiants que segueixin a les aules fins a nou avís", i que les classes "estan cancel·lades durant la resta del dia".