La fins ara secretària general de Podem a Catalunya, Gemma Ubasart, ha presentat aquest matí la dimissió davant el Consell Ciutadà de la formació, segons han confirmat fonts de Podem. La decisió l'hauria pres per la seva disconformitat amb l'enfocament de la campanya electoral de Podem a Catalunya i amb el poc perfil catalanista de la candidatura Catalunya Sí que es Pot, ha avançat el digital elcritic. Ubasart surt de Podem a tres mesos de les eleccions estatals i ara la formació liderada per Pablo Iglesias es veu obligada a reorganitzar la direcció del partit a Catalunya. Ubasart deixa l'activitat política i a partir d'ara se centrarà en la vida acadèmica a la Universitat de Girona.

Gemma Ubasart, de 37 anys, presentarà formalment la dimissió aquesta tarda. Doctora en Ciències Polítiques i professora de la Universitat de Girona, Ubasart es va convertir en secretària general de Podem Catalunya en les primàries celebrades el passat mes de febrer, amb el suport del 77% dels 5.211 vots vàlids que es van comptabilitzar. Pablo Iglesias, líder de la formació, havia donat suport explícit a la seva candidatura.

Gemma Ubasart havia estat assessora i consultora de governs, partits polítics i organitzacions socials d'Europa i de l'Amèrica llatina en qüestions sobre planificació nacional, polítiques públiques i anàlisi política. Abans havia realitzat diversos màsters en ciències polítiques, dret, criminologia i anàlisi de dades; així com també estades d'investigació a la London School of Economics and Political Science, Università di Padova, University of Ottawa i Science Po.

Va començar el seu activisme polític a l'institut i des de llavors ha participat en diversos moviments socials i iniciatives polítiques; també va ocupar càrrecs de representació universitària i va ser regidora de la seva localitat, Castellar del Vallès, per un candidatura ciutadana.