No per esperada, deixa de ser una notícia d'impacte. Un dels dirigents històrics del PSC, Joaquim Nadal, s'ha donat de baixa del PSC, segons ha avançat Diari de Girona. Ho va comunicar per carta al Primer Secretari del partit, Miquel Iceta, el dia abans de les eleccions del 27 de setembre.

Nadal s'havia allunyat progressivament del PSC els últims temps en el marc del debat sobiranista. Quan va presidir el Dret a Decidir a Girona, ja va suposar un clar distanciament del seu partit.

Joaquim Nadal no ha volgut valorar la seva baixa del PSC, «perquè jo no tenia cap ganes de que es fés públic», però ha aclarit que va voler fer-ho el dia abans de les eleccions per desvincular-ho dels resultats electorals. «Ho he volgut fer discretament per posar distància amb les eleccions», ha manifestat.

Nadal va ser el primer alcalde democràtic de Girona, entre 1979 i 2002, quan va cedir el relleu a Anna Pagans. També va ser el candidat del PSC a les eleccions catalanes de 1995 i conseller de Política Territorial entre 2003 i 2010, en els dos governs tripartits. També va exercir de portaveu i durant sis mesos de Conseller de Presidència. Ha sigut president del PSC a les comarques gironines. Tota una institució en el PSC ha dit adéu.