El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va criticar l'ús de les avaries de l'AVE a Catalunya "amb finalitats polítiques bastardes". "Hi ha un conseller exalcalde de Figueres que li agrada molt acusar el govern d'Espanya cada vegada que hi ha un incident a Rodalies o a la línia d'alta velocitat. Inclús en les últimes eleccions del 27-S va dir que això justificava la independència", va carregar Fernández Díaz, en clara al·lusió al conseller de Territori, Santi Vila.

"Ara està molt callat, però és el que va dir en el primer moment", va continuat el ministre de l'Interior, que va afirmar que aquest greu sabotatge en una infraestructura crítica pot tipificar-se com un "acte terrorista".

"No hi ha novetats encara en la investigació i tampoc les podria anunciar ja que hi ha diligències secretes", va avançar Fernández Díaz, que ahir, dissabte, va presidir els actes de celebració de la patrona de la Guàrdia Civil a la caserna de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat). "Tot apunta clarament a un sabotatge, que va afectar greument el funcionament d'una infraestructura crítica i essencial, causant un perjudici a més de 13.000 usuaris, creant alarma social i problemes d'ordre públic i impedint la connexió amb França", va enumerar el ministre de l'Interior, que sumant tot aquests factors va assegurar que aquest sabotatge és susceptible d'encaixar en el delicte "d'estrall terrorista" tipificat en el vigent codi penal. Díaz va voler remarcar que Catalunya és una de les zones on es produeixen més robatoris de coure.