L'exconseller i exalcalde de Girona (Gironès) Joaquim Nadal es va donar de baixa del PSC fa dues setmanes, concretament el dia abans de les eleccions catalanes del passat 27 de setembre, després de 35 anys de militància en el partit.

Encara que la notícia es va conèixer ahir, Nadal va confirmar que va enviar una carta al primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, el 26 de setembre, en què li explicava els motius de la baixa. A través de Twitter, l'exdirigent socialista ha assenyalat que es va donar de baixa "el dia abans" de les eleccions autonòmiques i "amb voluntat de discreció extrema". I afegeix: "No em fa feliç haver deixat el PSC". En un altre tuit, Nadal, que es va afiliar al PSC el 1980, explicava que la seva sortida del partit es va realitzar "discretament i sense haver traït mai ningú".

Fa temps que Joaquim Nadal s'havia allunyat dels posicionaments de l'actual direcció del partit i havia expressat la seva intenció de deixar la militància del PSC, igual que els exconsellers Marina Geli o Antoni Castells.