La violència a Israel i Palestina va continuar ahir per desè dia consecutiu amb nous casos d'apunyalament, disturbis massius i protestes en què han mort almenys sis palestins, dos d'ells menors d'edat, i desenes de persones van resultar ferides.

La jornada sabàtica de descans a Israel es veia alterada d'hora al matí amb un nou apunyalament de dos jueus ultraortodoxos a la zona limítrofa de Jerusalem, on conflueixen les poblacions israeliana i palestina.

Allà, un jove de 16 anys d'una zona de la part est de la ciutat, ocupada per Israel el 1967, va agredir amb un ganivet a dues religiosos jueus que tornaven del Mur de les Lamentacions.

"Policies que estaven en una cruïlla (propera) van córrer cap a ells i els van veure amb sang a la part superior del cos. Van veure el terrorista amb un ganivet a la mà i li van ordenar aturar-se", diu una nota policial sobre el succés.

"El terrorista va córrer cap a ells amb el ganivet i li van disparar per neutralitzar-lo", prossegueix la nota sobre les circumstàncies de la seva mort. Hores després, en un atac molt semblant a la històrica Porta de Damasc, a només cent metres, un altre palestí de 19 anys atacava una patrulla policial israeliana que li havia requerit la targeta d'identitat, succés que va acabar amb la mort de l'agressor i ferides a tres agents, un d'ells en estat greu pels trets dels seus propis companys.

Dos palestins més, menors de 13 i 15 anys segons fonts mèdiques, van morir en enfrontaments al llarg de la frontera entre Gaza i Israel, en els quals manifestants palestins van tornar a acostar-se a la reixa fronterera per llançar pedres, còctels molotov i pneumàtics cremant a posicions militars israelianes.