El president de Rússia, Vladímir Putin, afirma que la missió dels militars russos a Síria és estabilitzar a les autoritats legítimes del país àrab i crear condicions per a un arranjament polític, en una entrevista difosa ahir pel canal Rossía 1 de la televisió russa.

"La nostra tasca (a Síria) consisteix en estabilitzar a les autoritats legítimes i propiciar un compromís polític", va dir el cap del Kremlin, que va afegir que Rússia va comunicar al seu socis amb antelació els seus plans per llançar operacions aèries.

En aquest sentit, va cridar l'atenció sobre el fet que "mai ningú ha informat Rússia dels preparatius o del començament d'operacions semblants".

"Però nosaltres ho vam fer, per bona voluntat i per desig que estem oberts a treballar conjuntament", va afegir Putin.

Va destacar que la missió dels militars russos va ser minuciosament preparada i es porta terme estrictament d'acord als plans, "d'acord amb el dret internacional ia petició de les autoritats oficials de Síria".

Segons Putin, si l'Exèrcit sirià demostra la seva disposició a combatre als terroristes, "les possibilitats d'aconseguir acords polítics seran significativament més grans".

Va excloure la participació de tropes russes en una operació terrestre contra els gihadistes.

"No tenim plans de fer-ho, i els nostres amic sirians ho saben", va dir el cap del Kremlin, que va declarar que no perd l'esperança que puguin dur-se accions conjuntes contra els terroristes amb la coalició internacional que lidera Estats Units.

Va revelar que Rússia ha rebut una proposta nord-americana per "evitar incidents" al curs de les operacions aèries a Síria.