El rei Felip VI i el President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, van coincidir ahir al matí en l'obertura del XVI Fòrum Iberoamèrica, que se celebra a l'Hotel Majestic de Barcelona, que acull durant dos dies uns debats sobre la revolució digital amb líders polítics i socials, empresaris i intel·lectuals de més de 20 països.

Al voltant de les onze del matí va arribar el monarca, que a les portes de l'hotel on se celebren les jornades es va saludar amb el President de la Generalitat, amb la delegada del Govern a Catalunya, Llanos de Luna, i amb els dos copresidents del Fòrum Iberoamèrica, Ricardo Lagos i Fernando Henrique Cardoso.

Un cop dins, el rei Felip -en la seva primera visita a Catalunya després de les eleccions del 27-S- i Mas van encaixar amb diversos assistents als debats, entre ells l'expresident del govern espanyol Felipe González, l'expresident uruguaià Julio María Sanguinetti, Salvador Alemany (Abertis), César Alierta (Telefónica), Isidre Fainé (CaixaBank), Javier Godó (Grup Godó) i Juan Luis Cebrián (Prisa).

L'arribada del monarca espanyol i del President de la Generalitat va coincidir amb la primera pausa en els debats, després de la inauguració, que va anar a càrrec de Lagos.

Després d'uns minuts de salutacions i d'unes breus converses, Mas va tornar al Palau de la Generalitat per presidir la reunió de cada dimarts del Govern català, motiu pel qual no va poder quedar-se a les sessions de debat del Fòrum.

Felip VI va assistir a la següent taula rodona programada, moderada pel periodista Iñaki Gabilondo, sobre el paper d'Iberoamèrica en el futur de l'economia global.

Segons va informar l'organització,el Fòrum Iberoamèrica celebra aquest any la seva setzena edició, amb la revolució digital com a tema central de l'agenda. Al llarg de dos dies de conferències i reunions, els assistents analitzaran els diversos vessants de l'impacte transformador de la tecnologia als països iberoamericans.