Més de 710.000 immigrants van arribar a la Unió Europea (UE) en els nou primers mesos d'aquest any, segons dades de l'Agència Europea de Control de Fronteres Exteriors (Frontex), que va recordar que en tot el 2014 hi va haver 282.000 entrades.

Al setembre el nombre d'arribades va ser de 170.000 persones, mentre que a l'agost va pujar a 190.000, segons va informar ahir Frontex en un comunicat. Les illes gregues continuen sent la principal via d'entrada per als milers d'immigrants que volen accedir a la UE. De gener a setembre, 350.000 persones van accedir a la UE a través d'aquestes illes, majoritàriament sirians. Per la creixent escassetat de vaixells a Líbia i l'empitjorament de les condicions meteorològiques, el nombre d'arribades a les costes italianes es va reduir a la meitat el setembre, fins a 12.000 persones. En total 129.000 immigrants, sobretot eritreus, van arribar a Itàlia al llarg dels nou primers mesos d'aquest any.

"Es necessita assistència urgent, especialment a Grècia i Itàlia, per ajudar les autoritats locals a registrar i identificar els nouvinguts", va assenyalar ahir el director executiu de Frontex, Fabrice Leggeri.