El cap del govern espanyol, Mariano Rajoy, carrega als pressupostos de la Moncloa les despeses derivades de l'atenció i acompanyament al seu pare, segons publicava ahir el diari digital eldiario.es. Es tracta d'una atenció que va molt més enllà dels serveis estrictament sanitaris als quals sí que tenen dret el president, la seva família, alts càrrecs de la Moncloa i mandataris estrangers en visita oficial.

Segons la informació publicada per aquest portal, dos professionals sanitaris es reparteixen els torns per atendre Mariano Rajoy Sobredo, pare de Rajoy i que ara té 95 anys d'edat.

Rajoy Sobredo és jutge jubilat i es va traslladar a la Moncloa poc després que el seu fill arribés al poder. El març del 2014, després de ser operat del maluc, el seu estat va empitjorar i va tenir un ictus. Aleshores, es va demanar pressupost a empreses externes perquè s'encarreguessin de l'atenció de Rajoy pare, però la despesa era de 5.000 euros mensuals i es va optar per "buscar altres fórmules" per costejar l'atenció. Segons assegura el digital, fonts de la Moncloa asseguren que es tracta "dels mateixos criteris que els seus predecessors". De fet, el pare de José Luis Rodríguez Zapatero també va fer estades al palau presidencial, no va ser atès per un procés infecciós, si bé aquest entrava en els protocols d'actuació de la Monclou derivats d'una urgència. Mai, però, s'havia arribat a l'extrem que el pressupost de presidència tingués una assignació per a l'atenció personal del pare del president. Mentrestant, més de 400.000 persones esperen rebre l'ajuda per la llei de la dependència.