El sindicat ultradretà Manos Limpias ha iniciat un procés penal davant la justícia perquè il·legalitzi les CUP, per considerar que la formació independentista és una organització "criminal", va anunciar el seu secretari general, Miguel Bernad, a les portes del Palau de Justícia de Barcelona, on el President de la Generalitat, Artur Mas, declarava pel 9-N i entre crits de "Manos limpias, feixistes espa-nyols" dels congregats.

La denúncia està en mans del magistrat del TSJC Enric Anglada, que l'ha traslladat a la Fiscalia perquè es pronunciï sobre la seva eventual admissió a tràmit.

Bernad ha denunciat que, arran del procés independentista, Catalunya està vivint una "fractura social" que està abocant la societat catalana a una "situació de cop d'Estat".

"Això no és un procés polític sinó penal, dir que això és un procés polític em recorda el període etarra", va mantenir.

La resposta de la CUP a aquest anunci no ha trigat gaire, perquè hores després en el seu perfil oficial de Twitter ha publicat un fotograma de la pel·lícula Braveheart en què es veu l'exèrcit escocès, capitanejat pel seu líder, William Wallace, aixecant-se les típiques faldilles de quadres i ensenyant el cul a les tropes angleses abans de començar una batalla.

La CUP, formació de la qual depèn la investidura del President Artur Mas, adjunta a l'esmentada imatge els comentaris "Hola Manos Limpias" i "No tenim por", a més d'una emoticona amb un somriure sorneguer.