El ministre de Sanitat, Alfonso Alonso, rellevarà Arantza Quiroga en la presidència del PP basc, segons va anunciar ahir la secretària general del partit, Nerea Llanos, que ha explicat que és el candidat "consensuat "després de l'acord avui entre els dirigents del partit a Euskadi, reunits al Parlament Basc.

Alonso, que compatibilitzarà la presidència del PP amb el ministeri, ha dedicat les seves primeres paraules després de la seva nominació a agrair la "confiança" que han dipositat en ell els seus companys de partit i la "rapidesa" amb la qual s'ha arribat a un acord després la dimissió ahir de Quiroga per discrepàncies amb la direcció estatal. El ministre, que serà nomenat formalment avui a la junta directiva del PP d'Euskadi, ha anunciat que assumeix el càrrec "amb molta il·lusió" i ha exalçat el paper "sempre valent i donant la cara" que ha jugat durant aquesta crisi del partit Nerea Llanos, a qui continuarà tenint com a secretària general.

El nou cap del PP basc va assenyalar que els populars tenen "molts reptes al davant", però que la "prioritat" són les eleccions generals del proper 20 de desembre. "Aquest partit ha de sumar i contribuir a un projecte nacional perquè puguem tornar a situar Mariano Rajoy al capdavant de la presidència del govern", va dir. Va afegir que vol un partit que "aposti pel diàleg, la trobada, l'enteniment i la convivència", però sempre des de "la defensa" de la trajectòria del PP.

"Buscarem l'entesa i diàleg amb altres forces polítiques per aportar sempre en positiu", va afegir, i va incidir que hi ha "confiança, projecte, persones i treball" al PP d'Euskadi i ha assegurat que posarà tota la seva "implicació" per "fer més fort" el partit i donar "cabuda a totes les expressions".