El líder de la CUP al Parlament, Antonio Baños, considera que la nova legislatura catalana serà molt diferent de les anteriors, en apostar per la "desobediència" a l'Estat, ja que, segons va dir, "per obtenir la independència s'ha de muntar un 'pollo' polític i jurídic".

En una entrevista a l'Agència Efe, Baños ha afirmat que el Parlament sorgit de les eleccions del 27-S "no iniciarà una legislatura autonòmica i de gestió" com les anteriors, sinó que des del començament "ha d'adoptar postures de desobediència" a l'Estat, per exemple, va dir, instant a "aplicar el decret de pobresa energètica" suspès pel Tribunal Constitucional.

No a investir Mas

Tot i això, Baños, va afirmar que la seva formació manté el seu "no" a la investidura com a President de la Generalitat del candidat de Junts pel Sí, Artur Mas, entre altres motius perquè no creu "en caixa o faixa" i en què "tot quedi parat per una sola persona".

Segons Baños, la CUP seguirà insistint que, abans de començar a parlar sobre "qui" pot ser el pròxim President, cal acordar "el què, el com i el quan" sobre el full de ruta cap a la independència.