El líder del PSC, Miquel Iceta, veu "enormes dificultats" en el fet que la CUP pugui investir el President en funcions, Artur Mas, i per això ha allargat la mà a "una part" de Junts pel Sí que vulgui un "camí diferent" que no sigui "fora de l'Estat de Dret" i serveixi per millorar autogovern i finançament.

Per a Iceta, la situació actual evidencia que "les dificultats per a la investidura de Mas són enormes", ja que són dues forces que "l'únic que tenen en comú és estar a favor de la independència".

En declaracions a Antena 3, va opinar que l'independentisme "no pot seguir en un camí l'únic objectiu del qual és la independència", ja que "no tenen mandat per a això, després d'haver guanyat les eleccions, però han perdut el seu plebiscit".

Per això, ha llançat un missatge a "la part de Junts pel Sí" que "estigui disposada a parlar d'altres coses, a discutir i a posar-se d'acord" per formar un govern entre diverses formacions de tot l'espectre polític català, en el que fa una setmana ell mateix va batejar com un gran coalició per al seny.