La incorporació a última hora d'Irene Lozano a les llistes del PSOE ha suscitat cert malestar en alguns sectors del partit i l'exigència del president d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, que "demani perdó" als socialistes que es van sentir ofesos per les seves crítiques al bipartidisme.

La decisió del líder socialista, Pedro Sánchez, de sumar Lozano al PSOE després de deixar de ser diputada d'UPyD va generar polseguera quan semblava que el partit anava a aprovar les seves candidatures avui, dissabte, en el Comitè Federal en un ambient de tranquil·litat.

Fernández Vara va reconèixer la capacitat de Sánchez per fer les llistes i incloure-hi persones que pu- guin aportar, però també va defensar la legitimitat dels militants a expressar el seu malestar després de les crítiques abocades per Lozano en els últims quatre anys contra el bipartidisme que representen PSOE i PP.

"El primer que ha de fer Lozano és demanar perdó, disculpar-se, davant de milers de militants socialistes honrats que ens hem sentit ofesos en moltes ocasions per les seves desqualificacions durant quatre anys", va asseverar el líder dels socialistes extremenys.

En concret, Lozano ocuparà el lloc número 4 de la candidatura socialista per Madrid.

La direcció del PSOE va remarcar que la incorporació de Lozano és "molt enriquidora" pel seu "bon fer" i el treball "a favor de la democràcia i la modernització de les institucions" que ha fet durant aquesta legislatura amb UPyD. En un comunicat, el PSOE ha destacat que la política madrilenya és una persona que ha demostrat el seu compromís amb una societat que reclama transparència, honradesa i la fi de la corrupció". Lozano va explicar que la seva decisió d'anar al PSOE respon al fet que veu en els socialistes un projecte de canvi "seriós i creïble" per abandonar l'"entossudiment" i comptar amb persones "independents" com ella.