El jutge va deixar en llibertat amb càrrecs el presumpte hacker del web del Toro de la Vega, detingut ahir al matí per la Guàrdia Civil a les Borges del Camp, segons fonts pròximes al cas.

El sospitós és un jove de 35 anys que va passar a disposició judicial a les cinc de la tarda, al jutjat de guàrdia, que era el d'instrucció número 3 de Reus. El jutge, el mateix que instrueix el cas de corrupció Innova, Diego Álvarez de Juan, va decretar llibertat per al detingut, però imputat d'un delicte de dany informàtic, el primer que s'imputa després de l'entrada en vigor del nou Codi Penal que tipifica per primer cop aquest tipus d'actuacions.

La declaració del jove va ser molt breu i el detingut va assegurar que té una disminució psíquica del 69 % i que era un antic militant del Partit Animalista Contra el Maltractament Animal (PACMA). El jutge va establir un termini perquè el detingut acrediti aquesta disminució i també va autoritzar la petició de la seva defensa de sortir dels jutjats per una porta secundària.