El coordinador del grup de Ciutadans al Parlament català, José María Espejo-Saavedra, va assegurar ahir que el seu partit "treballa cada dia per evitar la suspensió de l'autonomia (catalana), perquè aquest escenari suposaria un fracàs absolut".

En una trobada amb els mitjans, Espejo-Saavedra va respondre així a la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, que divendres havia recordar que l'article 155 de la Constitució obre la porta a la suspensió d'una autonomia i que la Carta Magna estipula que "tots els governants, inclosos els presidents autonòmics", han de respectar la Constitució i vetllar pels interessos generals, segons una nota del partit.

"El que cal fer -va dir el coordinador parlamentari de C's- és guanyar els secessionistes, i Ciutadans ha demostrat amb el 27S que això és possible".

Espejo-Saavedra va criticat també el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, per haver posat la formació del nou govern "en mans de la CUP", un partit que, segons la seva opinió, "promou l'incompliment de les lleis" i amb el qual manté unes negociacions "absolutament opaques".

"Ciutadans segueix esperant un govern que agafi les regnes de Catalunya", va dir Espejo-Saavedra, que va recordar que el partit ha enviat aquesta setmana una carta a les forces no separatistes per dur a terme reformes que no passin ni per la independència ni per l'incompliment de les lleis.