Quatre palestins van morit ahir abatuts per forces de seguretat i un colon israelians en cinc incidents que Israel va considerar nous intents d'apunyalament a Jerusalem Est, Hebron i un lloc de control a prop de Ramallah.

Els incidents s'emmarquen en l'espiral de violència a la zona que ahir dissabte complia la seva 17a jornada i que s'ha cobrat la vida de set israelians i 41 palestins, prop de la meitat d'ells morts en atacs i agressions frustrades, entre els quals es compten episodis puntuals en què les versions són contradictòries.

L'últim dels apunyalaments es va registrar ahir a la nit al lloc de control militar de Kalandia, un dels accessos a la ciutat cisjordana de Ramallah, i es va saldar amb la mort de l'agressor palestí, que no va aconseguir travessar amb un ganivet l'armilla antibales d'un efectiu israelià al qual va atacar, va informar la policia.

Poc abans, en un altre atac amb arma blanca a la ciutat cisjordana d'Hebron, un soldat israelià va ser ferit i l'agressor palestí va resultar en estat crític després de ser tirotejat per forces israelianes.

Un canal de televisió local va informar que residents d'un assentament jueu a la ciutat van tractar d'impedir que l'atacant palestí fos traslladat a un hospital israelià punxant les rodes d'una ambulància de l'Estrella de David Roja.

Hebron va ser escenari ahir de tres atacs o intents d'agressió a israelians similars que van concloure amb la mort d'una palestina de 17 anys -segons mitjans locals palestins- abatuda per una agent de la Guàrdia de Fronteres israeliana a la qual havia ferit lleument amb arma blanca , segons va informar la policia d'Israel.

A primera hora del dia un civil israelià, identificat com colon per mitjans locals, disparava i acabava amb la vida d'un altre palestí de 18 anys que suposadament va tractar de apunyalar a la ciutat cisjordana. Poc després, un intent frustrat d'atac per part d'un palestí va acabar amb la mort de l'agressor palestí, que tenia 16 anys. Per la seva banda, l'agent israelià va quedar lleument ferit al braç.