Almenys quaranta membres del grup terrorista Estat Islàmic (EI) van morir ahir en un atac aeri al seu comboi, compost per setze vehicles, a l'est de la província central de Hama, segons l'Observatori Sirià de Drets Humans.

L'ONG, que no va especificar la procedència dels avions que van efectuar els bombardejos, va detallar que el comboi havia sortit de la ciutat d'Al Raqa, bastió dels gihadistes a Síria, i es dirigia cap a zones sota control de l'EI a la localitat de Hama .

La xifra de víctimes mortals és provisional, va especificar l'Observatori, que va insistir que el nombre de morts a les files dels gihadistes podria augmentar, a causa de l'existència d'un alt nombre de ferits.

La ciutat d'Al Raqa es troba a la riba septentrional del riu Eufrates, a 160 quilòmetres a l'est d'Alep, i el 2004 tenia més de 220.000 habitants, als quals s'hi han sumat desenes de milers de desplaçats en els últims mesos. Aquest bombardeig, segons l'Observatori, va ser dut a terme amb avions de guerra i podria haver estat realitzat per la coalició internacional, l'aviació russa, o el règim sirià de Baixar al-Assad.

L'aviació russa ataca posicions rebels i gihadistes des de finals de setembre i pràcticament ha paralitzat la línia de subministraments dels gihadistes a les províncies de Raqa, Hama, Idleb, Latakia i Alep, segons l'Estat Major. Per la seva banda, l'aviació de la coalició internacional, encapçalada pels Estats Units, bombardeja des de fa més d'un any oposicions dels extremistes a Síria i l'Iraq.