Dues persones, un soldat israelià i un ciutadà eritreu, van morir ahir en un atemptat a la ciutat de Beer Sheva, al sud d'Israel, en què l'atacant palestí va ser abatut i van resultar ferides vuit persones.

L'atac va ser en principi atribuït a dos agressors, però va ser només un. El segon era en realitat el refugiat eritreu, que va ser pres per un presumpte atacant i abatut per la policia.

"El terrorista palestí va arribar amb una pistola, va disparar a un soldat, li va robar la seva arma, i va començar a disparar a d'altres quan es va trobar amb la policia", va resumir el cap del districte sud de la Policia, Yoram Halevy, la cadena de fets ocorreguts ahir a l'estació central d'autobusos de la capital del Negev cap a les 19.30 hora local (16.30 GMT).

"Quan vam arribar encara es produïen trets i ens trobem a un soldat molt greu (el primer mort), quatre soldats (en realitat eren policies) ferits de bala a les extremitats, i un terrorista ferit crític (que després va morir)", va dir al Canal 1 de la televisió Yaniv Ishai, membre d'un dels serveis d'emergència.

Testimonis citats per mitjans locals van relatar que l'agressor va obrir foc amb una pistola, després en va robar una al soldat, amb la qual va seguir disparant, i va apunyalar diverses persones.

Després de 18 dies de disturbis i atacs, han mort fins ahir 8 israelians i 42 palestins.