El bloc de dreta va sortir ahir clarament guanyador de les eleccions generals a Suïssa, en què s'han elegit els membres de les dues cambres del Parlament, i que, posteriorment, al mes de desembre, tindran la responsabilitat de decidir la formació de l'Executiu federal de set membres.

Aquestes eleccions confirmen el risc que la política suïssa s'allunyi del "centrisme" que l'ha caracteritzat en les darreres dècades, gràcies a un sistema polític de concordància, i es desplaci cap a una dreta ultraconservadora, com han dit témer nombroses anàlisis i polítics de altres tendències.

Les primeres projeccions nacionals, donades pràcticament com definitives i a l'espera que acabi l'escrutini, asseguren que que el partit de dreta UDC, de tall populista, liberal en l'econòmic i ultraconservador en el social, augmentaria el seu grup parlamentari amb onze nous membres.

Amb això, la UDC, que hauria rebut el suport del 28 per cent d'electors, tindria un total de 65 escons al Consell Nacional (Cambra de Diputats).