Els gihadistes del grup Estat Islàmic (EI) van difondre ahir un vídeo en què mostren l'assassinat de catorze civils als quals acusen de col·laborar amb les forces governamentals iraquianes i els seus aliats.

La gravació, difosa per la productora Nínive, dura més de 13 minuts i hi apareixen quatre captius confessant haver col·laborat amb les tropes iraquianes, les forces kurdes i la coalició internacional liderada pels Estats Units.

Tots ells van ser acusats de col·laborar "amb els apòstates i infidels", en referència a les forces progovernamentals, i d'espiar contra l'Estat Islàmic.

Els primers cinc civils van morir per trets al cap a la zona d'Al Gabat, cinc van ser degollats amb ganivets a la vora del riu Tigris, mentre que els altres quatre van ser decapitats amb espases.

Durant els primers minuts del vídeo, els gihadistes vinculen als catorze civils amb el Mossad, el servei d'intel·ligència israelià, i també els acusen de ser agents iranians. Un portaveu de l'EI, que no s'identifica, apareix en l'enregistrament amb la veu distorsionada i la cara coberta.

El 10 de juny de 2014, l'EI va ocupar Mossul i àmplies zones del nord de l'Iraq.