Irene Lozano va afirmar ahir que és "molt tolerant" amb les crítiques rebudes per la seva incorporació com a número quatre a la llista del PSOE per Madrid, però va rebutjar demanar disculpes com així li han reclamat alguns dirigents del partit per com va atacar a la formació socialista quan era diputada d'UPyD. "Sóc molt tolerant amb les crítiques, comprenc diferents punts de vista, però em caracteritza centrar-me amb el que tinc en comú amb la gent, i la meva trajectòria demostra el que tinc en comú amb molta gent del PSOE", va dir Lozano.

Abans que s'iniciés l'acte de presentació dels candidats del PSOE al Congrés i al Senat al poliesportiu Magariños de Madrid, l'exdiputada d'UPyD va fer cas omís a les exigències provinents del PSOE andalús i del president extremeny, Guillermo Fernández Vara, que havien demanat les seves disculpes. En la seva opinió, el fet que se l'hagi inclòs "generosament" com a independent a la llista per Madrid és "un símptoma de com estan canviant les coses al PSOE". "Estic convençudíssima. He estat molt bel·ligerant amb els temes de corrupció i qualitat democràtica i els militants socialistes són igual de bel·ligerants que jo en aquestes coses", va afegir. D'altra banda, Lozano va donar les gràcies als militants socialistes per "l'alegria" que li han transmès per comptar amb ella amb l'objectiu de "sumar en aquest projecte i donar un cop de mà" per tal de guanyar les eleccions generals del proper 20 de desembre. També va agrair "molt especialment" el PSOE madrileny i a la seva secretària general, Sara Hernández, la seva "enorme generositat" a l'incorporar-la de número quatre com a independent en la llista al Congrés per aquesta circumscripció.

L'acte va suposar l'estrena de Lozano amb la família socialista, que la va rebre amb aplaudiments quan va aparèixer al pavelló al costat dels altres integrants del comitè d'experts del PSOE i els de l'Executiva federal.

Per la seva banda, el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va fer gala que mentre el seu partit s'obre a persones "independents i no indiferents" com Lozano, al Partit Popular "dimiteixen o s'avergonyeixen" del que han fet en els últims quatre anys al Govern. Amb aquestes paraules el líder socialista va defensar el fitxatge de Lozano davant unes 4.000 persones, que el van aclamar amb crits de "president, president". Sánchez va apel·lar a la renovació del PSOE per presagiar que guanyarà les eleccions generals.