El president dels EUA, Barack Obama, va ordenar ahir iniciar els preparatius per a l'aixecament de les sancions a l'Iran, però va subratllar que això no passarà fins que s'hagi verificat que aquest país compleix els seus compromisos dins de l'històric acord sobre el seu programa nuclear assolit al juliol .

"Tinc confiança en els extraordinaris beneficis per a la nostra seguretat nacional i la pau i seguretat mundial que vindran amb la implementació reeixida del JCPOA (sigles en anglès de l'acord)", va destacar Obama en un comunicat divulgat per la Casa Blanca.

En un memoràndum paral·lel, dirigit als seus secretaris d'Estat, Tresor, Comerç i Energia, Obama va ordenar "començar els preparatius per posar en marxa els compromisos" assumits pels Estats Units dins el pacte nuclear, "incloent l'alleujament de les sancions". Però aquest alleujament arribarà, com va aclarir Obama, quan l'Organisme Internacional d'Energia Atòmica (OIEA) "hagi verificat que l'Iran ha completat tots" els seus compromisos nuclears, tals com l'"eliminació de milers de centrifugadores i infraestructura associada" i la reducció de les reserves d'urani enriquit de l'Iran.