El conseller d'Empresa i Ocupació en funcions, Felip Puig, va avançar que "lamentablement" la multinacional francesa Valeo que té una planta a Martorelles (Vallès Oriental) ha decidit "marxar de Catalunya". "No l'hem pogut convèncer ni els treballadors, ni el Govern ni els clients", va subratllar Puig durant la inauguració de la nova oficina de turisme d'Olot, a la Garrotxa, que s'ha finançat en gran part gràcies a la taxa turística. "Faran les coses bé, intentaran arribar a un acord però en el fons marxaran sinó és d'aquí tres mesos, serà d'aquí a dos anys", va afegir. En aquest sentit, Puig va avançar que treballaran per recuperar l'ocupació i perquè els treballadors no es quedin al carrer.

Puig va inaugurar ahir, diumenge, la nova oficina d'informació turística d'Olot. Va ser durant aquest acte quan el conseller d'Empresa i Ocupació en funcions va valorar l'actualitat relacionada amb la multinacional francesa de components d'automoció Valeo amb una planta a Martorelles i que té una plantilla de 250 treballadors i que s'havia plantejat marxar a Saragossa. Després que divendres passat la firma va donar a conèixer que no descartava deixar la planta catalana però s'avenia a "negociar-ho tot" per evitar un "final traumàtic", el conseller va ser contundent. "Estem davant un canvi formal que no pas de fons, Valeo ha pres la decisió de marxar de Catalunya, no l'hem pogut convèncer ni els treballadors, ni el Govern ni els seus clients", va lamentar. En aquest sentit, el conseller va destacar que des d'una perspectiva industrial, des del primer moment no els va agradar la idea de la companyia. "La decisió, per la vessant econòmica es pot arribar a justificar però es tracta d'una visió estratègica que no compartim", va assenyalar Puig.

Al mateix temps, el conseller en funcions va deixar clar que treballaran, s'esforçaran i faran tot el possible per recuperar l'ocupació, substituir la firma ràpidament i intentar que els treballadors -que estan ben formats- no es quedin al carrer, sense cap altra sortida. Puig, però, va admetre que no li estranyava la decisió que l'empresa havia pres.