La ministra de Justícia d'Israel, Ayelet Shaked, promou una llei que permetrà empresonar nens de 12 anys implicats en "actes de terrorisme" mentre la zona viu una onada de violència. La proposta de Shaked sorgeix després que un menor palestí de 13 anys, Ahmed Manasra, va participar amb el seu cosí Hasan, de 15, en l'apunyalament fa una setmana d'un israelià de 13 anys, ferit en estat crític, i un altre de 24. Hasan va morir a mans de les forces de seguretat, però Ahmed només va resultar ferit i va ser detingut.

Segons l'actual legislació, no complirà presó fins i tot si és condemnat per les diverses temptatives d'assassinat que la fiscalia preveu sol·licitar contra ell, ja que encara que els menors només poden ser incriminats a partir dels 12 anys només poden ser enviats a la presó des dels 14, el que ha obert el debat públic sobre la situació de Manasra. Shaked busca impulsar la legislació per tal que entri en vigor tan aviat com sigui possible i Manasra, que és en un hospital israelià però és previst que l'abandoni aviat pel tipus de ferides que té, pugui entrar a la presó.

Per altra banda, el linxament d'un eritreu en un atemptat a Israel ha obert el debat sobre les venjances de civils amb els atacants en l'actual onada de violència, en una jornada en què el govern va protestar davant l'ambaixador francès per la iniciativa de desplegar una força internacional a l'Esplanada de les Mesquites.

El primer ministre hebreu, Benjamin Netanyahu, va demanar als conciutadans "respectar l'estat de dret" i "no fer justícia pel seu compte" després de la mort del jove immigrant en la confusió de l'atemptat que va tenir lloc diumenge a l'estació d'autobusos de la ciutat de Beer Sheva. En el tiroteig el jove immigrant va ser confós amb un dels atacants per un agent de seguretat, que li va disparar diversos trets, i un cop a terra, encara ferit, va ser brutalment colpejat per nombrosos passatgers.