El secretari d'Estat dels EUA, John Kerry, va afirmar ahir que el seu país està compromès a mantenir "una relació amb una Espanya forta i unificada".

Kerry, de visita oficial a Espanya, va fer aquestes declaracions en la roda de premsa que va oferir al Palau de Santa Cruz amb el ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, després de ser preguntat si un canvi de govern a Espanya en els comicis del 20 de desembre podria perjudicar les relacions entre els EUA i Espanya.

El cap de la diplomàcia nord-americana no va voler pronunciar-se respecte d'això, però -tal com va fer el president, Barack Obama, durant la visita el setembre dels reis a Washington- va afirmar que "ens comprometem a mantenir una relació amb una Espanya forta i unida".

"Volem treballar amb una Espanya com a integrant de l'aliança a la Unió Europea i en els temes de seguretat", va assenyalar el secretari d'Estat.

Kerry va apuntar que els Estats Units "intenta àrduament no pronunciar-se i no desitja interferir enmig d'unes eleccions" i va afegir que el que passarà el 20 de desembre a Espanya és una "celebració de la democràcia".