La salut de la infermera britànica contagiada amb el virus de l'Ebola i aïllada en un centre sanitari londinenc ha millorat, ja que ha passat d'un estat crític a un de "greu, però estable", segons va informar el Royal Free Hospital. "Podem anunciar que la condició de Pauline Cafferkey ha millorat a greu, però estable", segons l'últim informe mèdic de l'hospital, on la infermera escocesa, de 39 anys i que havia estat donada d'alta el gener, va haver de ser aïllada en una unitat especial per tenir una "complicació inusual" relacionada amb la malaltia.

Des de llavors, Cafferkey ha estat tractada en una unitat de màxim aïllament de l'hospital, que la setmana passada va informar que es trobava en estat "crític", lluitant per la seva vida. La germana de la malalta, Toni Cafferkey, va denunciar que havia anat al metge a Glasgow amb símptomes dies abans de l'ingrés, però que la va enviar a casa pensant que era un virus convencional. En ser hospitalitzada el 9 d'octubre, les autoritats sanitàries van confirmar que el virus de l'Ebola, que havia contret quan col·laborava a l'Àfrica, era present al seu organisme, si bé van destacar que el risc de contagi era baix.

La infermera va contreure la malaltia quan treballava com a sanitària a Sierra Leone amb l'organització humanitària Save the Children per intentar contenir el brot d'Ebola a l'Àfrica occidental. Després de ser diagnosticada al desembre del 2014, Cafferkey va passar tres setmanes a la unitat d'aïllament del Royal Free Hospital.